Participatiewebshop, gemeente Emmen, Borger en Odoorn - Handelsonderneming FreBe.nl

Handelsonderneming FreBe.nl
FreBe.nl
-- Welkom bij Handelsonderneming FreBe.nl --
Ga naar de inhoud

Participatiewebshop, gemeente Emmen, Borger en Odoorn

Participatiewebshop
>>> Aanmelden Participatiewebshop <<<

 

Algemene informatie over de Participatiewet

Participatiewet: informatie voor gemeenten
De gemeente is er verantwoordelijk voor dat iedereen die kan werken aan de slag gaat. En waar nodig ondersteund wordt. Hiervoor krijgen gemeenten budget van de Rijksoverheid. Ook informeert de Rijksoverheid gemeenten over de financiering Participatiewet en het Besluit bijstand zelfstandigen (Bbz 2004).

Participatiewet: taak voor gemeenten
De gemeente is verantwoordelijk voor alle mensen die kunnen werken maar daarbij wel ondersteuning nodig hebben. Van gemeenten wordt verwacht dat zij deze groeiende doelgroep ondersteuning biedt zodat zij aan de slag gaan. Waar nodig is er ondersteuning om het salaris aan te vullen (inkomensondersteuning).

Extra informatie Participatiewet
Het ministerie van SZW heeft voor gemeenten een aantal publicaties beschikbaar gesteld. Hierin staat informatie die helpt bij het uitvoeren van gemeentelijke taken op grond van de Participatiewet. De volgende publicaties zijn beschikbaar:

Cliƫnten met een beperking; informatie voor gemeenten over loonkostensubsidie, loonwaardebepaling en beschut werk voor mensen die in een volledige baan niet het minimumloon kunnen verdienen.
Recht en de hoogte uitkering; informatie voor gemeenten om het recht op een uitkering en de hoogte ervan vast te stellen. Waaronder informatie over de Individuele inkomenstoeslag en de Individuele studietoeslag.
Bijzondere bijstand; informatie voor gemeenten over de bijzondere bijstand, noodzakelijke bijstand en bijstand in natura.
Verplichtingen cliƫnten; informatie voor gemeenten over bijvoorbeeld de plichten van bijstandsgerechtigden om werk te zoeken (arbeids- en re-integratieverplichtingen);
Verplichtingen gemeenten; informatie over de verordeningen die gemeenten moeten maken voor de Participatiewet. Sinds 2015 gelden hiervoor bijvoorbeeld regels voor de tegenprestatie, individuele inkomenstoeslag en voor het opleggen van maatregelen.
Budgetten Participatiewet
De verantwoordelijkheid voor de Participatiewet ligt bij de gemeenten. Ook de financieringssystematiek sluit hierbij aan. De budgetten worden vooraf door het Rijk verdeeld over de gemeenten. (BRON: www.rijksoverheid.nl)
DO STUFF THAT MATTERS
Hanelsonderneming FreBe.nl is een bedrijf dat al sinds 2006 (online 2011) actief is op de markt voor inruil en hergebruik van (refurbished) smartphones en tablets. De refurbished producten zijn uiteraard zorgvuldig gecontroleerd op 50 punten. Het spreekt voor zich dat toestellen, indien nodig, worden voorzien van een nieuwe accu en altijd worden geleverd met een nieuwe, originele datakabel en universele USB adapter 220V. Standaard krijg je dan ook 90 dagen volledige garantie. Ook op de accu en de accessoires! Technisch zijn alle toestellen in uitstekende staat. Cosmetisch bieden we toestellen aan met lichte gebruikssporen tot en met 'als nieuw', zonder gebruikssporen.
Handelsonderneming
FreBe.nl
van Echtenstraat 12
7891 LM Klazienaveen
info@frebe.nl
Winkel: (0591) - 564670
Terug naar de inhoud